Vína Grmolec

 

Bílá vína

0,75 l

Veltlínské zelené 2012

Vyvážené, plné víno s kořenitým až mandlovým tónem a příjemnou kyselinkou.

Doporučujeme k různým úpravám vepřového a a hovězího masa či obloženým mísám.

275,-

Chardonnay 2012

Výrazné víno jemně kořenité, extraktivní, plné a harmonické s elegantní kyselinkou a širokým spektrem květinových a citrusových vůní.

Doporučujeme k masitým pokrmům s výraznější úpravou, k jemným sýrům a k plodům moře.

295,-

Rulandské bílé 2012

Plné, harmonické, elegantní víno s jemnou vůní květin, mandlí, chlebové kůrky i lískových oříšků.

Doporučujeme k uzeným rybám, k pečením z hovězího i vepřového masa, k výraznějším paštikám a k uzenému masu.

227,-

Rulandské šedé 2012

Plné, kořenité víno s vysokým extraktem a hebkým ovocným tónem.

Doporučujeme k těžší úpravě drůbeže nebo rybím specialitám.

295,-

Sauvignon 2012

Plné, kořenité víno s nezaměnitelným intenzivním aroma černého bezu až vyzrálého angreštu.

Doporučujeme jako aperitiv k výraznějším úpravám ryb, kozím sýrům a drůbežím specialitám.

305,-

Hibernal 2012

Plné, tělnaté víno s příjemným ovocným tónem černého bezu, vyzrálích hrušek a nektarinek.

Doporučujeme podávat k tučnějším rybám na roštu nebo k mořským plodům.

305,-

Tramín červený 2012

Velmi koncentrované, kořenité víno s nižší kyselinkou a krásným výrazným aroma čajových růží až fialek.

Doporučujeme ke kořeněným pokrmům asijské kuchyně, sladkým úpravám kuřecího, či  sýrům s modrou plísní.

295,-

Muškát moravský 2012

Výrazně aromatické víno s příjemnou lehkostí spojenou s ovocnými tóny a vyváženou kyselinkou.

Doporučujeme jako aperitiv k předkrmům z husích jater a k mírně sladkým dezertům.

Ryzlink rýnský 2012

Plné delikátní víno s dominující, ale příjemnou kyselinkou, květnatou až ovocně kořeněnou vůní připomínající lipový květ a akát.

Doporučujeme k lehčí úpravě drůbeže, jedinečný i k studeným předkrmům a telecímu masu.

275,-

 

Růžová vína

0,75 l

Denise Rosé 2012

Růžové víno vyrobené z odrůdy Zweigeltrebe s krásnou ovocnou vůní, hebkou a lahodnou chutí připomínající čerstvé jahody se smetanou.

Doporučujeme ke grilovaným masům a jemným sýrům.

275,-

 

Červená vína

0,75 l

Cabernet Moravia 2012

Velmi plné, hebké víno s nezaměnitelnou typickou vůní i chutí černého rybízu a ostružin.

Doporučujeme zejména ke grilovaným masům a zvěřině.

295,-

Frankovka 2012

Plné, extraktivní víno s širokým spektrem vůní lesních plodů, jemně skořicovou až po čokoládu.

Doporučujeme k hovězímu, zvěřině, kachně i huse, ke guláši a dlouho zrajícím sýrům.

227,-

Dornfelder 2012

Plné, mohutné, extraktivní víno s rozmanitou vůní tmavého peckovitého ovoce.

Doporučujeme zejména k jehněčí pečeni, bifteku a krůtímu masu.

295,-

Rulandské modré 2012

Víno s rubínovou až cihlově červenou barvou, vůní toustového dřeva až vanilky.

Doporučujeme k pečeným masům, zvěřině, paštikám a houbovým pokrmům.

295,-

 

Archivní vína

0,75 l

Cuvée Grmolec Blanc 2008

Plné, delikátní cuvée, vyrobené z odrůd Chardonnay & Pinot gris, které zrálo po dobu min.6 měsíců v sudech typu Barrique s vůní i chutí vanilkových tónu a toustového dřeva doplněnou příjemnou kyselinkou.

Doporučujeme k lehčí úpravě drůbeže, jedinečný i k studeným předkrmům a telecímu masu.

310,-

Modrý Portugal 2009

Lehčí květnatý typ vína lahodné a sametové chuti s nižším obsahem kyselin a tříslovin.

Doporučujeme ke zrajícím sýrům, k drůbežímu masu i těstovinám.

227,-

 

Speciál

0,2 l

Ledové víno z Ryzlinku rýnského 2011

Vyrábí se lisováním zmrzlých hroznů sklizených při teplotě - 7 °C a získaný mošt obsahuje minimálně 27 stupňů cukernatosti. Nízká teplota při sklizni má za následek zmrznutí vody v bobulích. Po jejich vylisování je v moštu vysoká koncentrace cukrů, kyselin a aromatických látek. Po vykvašení získáváme víno vyznačující se vysokým obsahem extraktivních látek a zbytkového cukru.

Doporučujeme k zakončení slavnostní tabule jako doplněk k dezertu nebo moučníku.

392,-

Slámové víno z Rulandského modrého 2011

Hrozny k výrobě tohoto vína ležely na slámových rohožích po dobu tří měsíců, kde se pozvolným odpařováním vody koncentrovaly v bobulích cukry a kyseliny. Následně byly hrozny vylisovány, čímž po prokvašení a vyčiření vznikl tento lahodný mok, vyznačující se typickou aromatičností a rozsáhlým chuťovým potencionálem.

Doporučujeme k sladkým dezertům, moučníkům, ale i k husím játrům.

411,-

 

Káva a teplé nápoje

 

Ristretto  30,-
Espresso 30,-
Espresso lungo 30,-
Cappuccino 35,-
Cafe Latté macchiato
40,-
Vídeňská káva
40,-
Irská káva
45,-
Frappé
35,-
Frappé se zmrzlinou
45,-
Grog
35,-
Čaj
27,-
Svařené víno
35,-

Aperitivy

 

0.1 l Cinzano bianco, rosso
 50,-
0.1 l Martiny extra dry
50,-
0.1 l Campari 90,-
0.4 l Royal Oporto
50,-

 

Alkoholické nápoje

 

JH Tuzemák
 30,-
Fernet Stock
30,-
Finlandia vodka 35,-
Boris Jelzin Cherry
35,-
Captain Morgan
35,-
Becherovka
35,-
Beefeater gin
50,-
Baileys
50,-
Tullamore Dew
50,-
Jameson
50,-
Jim Beam
50,-
Tequila Olmeca silver
55,-
Metaxa 7star
60,-

 objem: 0,04 l

Pivo čepované

 

0.5 l Poutník 12
 28,-
0.3 l Poutník 12
21,-
0.5 l Poutník 10 24,-
0.3 l Poutník 10
17,-
   
0.5 l Birell nealkoholické pivo lahvové
25,-

 

Informace
 

 
Restaurace a penzion
24. dubna 80
664 43 Želešice
 
 
Po-Ne   
 11- 22 hod